NCD – Nationale dag Commissarissen en Directeuren Interview Joke Pronk: Directeur SterkMerk bv, lid Raad van Advies Burst Digital, commissaris AgroFair

Joke Pronk

Is certificering van boardmembers een goed idee? Ook voor jou zelf?

‘Ik vind certificering een goede zaak. Ik heb zelf de leergang Board Potentials gedaan en dat heb ik als waardevol ervaren, vooral omdat er een heel andere kant aan bod kwam dan waar ik meestal mee bezig ben. In plaats van op kansen en groei lag de nadruk meer op riskmanagement en bedreigingen. Dat is een andere manier van denken, en ik vond het nuttig om daar kennis mee te maken omdat je als commissaris risico’s in moet kunnen schatten.’

Wat vind je ervan dat vrouwen het belangrijkste thema in de middag ‘domineren’?

‘Het zijn allemaal vrouwen met een goed verhaal en veel ervaring, dus dat is prima. Al moet ik zeggen dat ik het wel een beetje jammer vind dat je steeds dezelfde vrouwen tegenkomt als je een poosje meeloopt. Ik ben blij met hun bijdrage, maar er zijn ongetwijfeld veel meer vrouwen die iets interessants te vertellen hebben. Ik zou het dan ook fijn vinden als de scope wat verbreed zou worden en er nieuwe gezichten bijkwamen.’

http://leadershipnl.ncd.nl/meerzicht#!/nationale-dag-deelnemers/item/1