Ervaren professionals Methodiek

SterkMerk

SterkMerk BV is in 2010 opgericht opgericht door twee bevlogen consultants die op zoek waren naar een meer eigentijdse aanpak. In de afgelopen jaren hebben wij – met ondersteuning van ons professionele netwerk – veel opdrachtgevers professioneel en waardevol ondersteund bij het ondernemen.

Bij SterkMerk aangesloten professionals zijn geen klassieke bedrijfsadviseurs. Het zijn praktijkmensen die er plezier in hebben om hun kennis en ervaring te delen. Hun doel is deze te helpen de continuïteit en winstgevendheid van uw onderneming te verbeteren.

Ons netwerk business-coaches voldoen aan een set opgestelde persoonlijke en objectieve criteria. Het zijn ervaren, onafhankelijke sparring-partners die bewezen hebben succesvol te kunnen functioneren.

Voor onze consultants selecteren wij challengers, verandermanagers met organisatie-sensitiviteit. Zij hebben visie, denken vernieuwend, zijn ervaren professionals, begrijpen wat u wilt en weten draagvlak te creëren. Adviseurs hebben een hands on mentaliteit.

 

Raad van Advies.org

RaadvanAdvies.org is in 2008 opgericht teneinde advies en toezicht een moderne stijl te geven. Het is een netwerk van onafhankelijke, objectieve en ervaren raadgevers; een specifiek geselecteerde groep van gekwalificeerde coaches met een grote verscheidenheid aan achtergrond en expertise. Om te kunnen toetreden tot het bestand dienen zij aan een aantal objectieve en persoonlijke criteria te voldoen.

De bij de RaadvanAdvies aangesloten professionals zijn geen klassieke bedrijfsadviseurs. Het zijn praktijkmensen die er plezier in hebben om hun kennis en ervaring te delen. Hun doel is deze te helpen de continuïteit en winstgevendheid van uw onderneming te verbeteren.

Commitment komt van beide kanten voor lange(re) tijd. Daarmee is RaadvanAdvies.org een financieel aantrekkelijke wijze van business-coaching.

 

Methodiek

Interim, consultancy, coaching, klankborden, RvA of RvC?

Bedrijven staan voor verschillende vraagstukken, verkeren in diverse levensfases, hebben specifieke groeidrijvers. Digitale transformatie maken het ondernemen uitdagender en tegelijk ingewikkelder. Marktveranderingen kunnen disruptief zijn of komen evoluerend. Bovendien hebben ondernemingen verschillende vormen van eigendom, zeggenschap en bestuur.

Deze verschillende situaties en bedrijfsvormen vragen om een gedifferentieerde aanpak om advies en extern toezicht te organiseren.

SterkMerk biedt:

  • Positionering & Strategie definitie (OGSM)
  • Roadmaps voor continue verbeter programma’s
  • Digitale strategie workshops
  • Interim- en project management
  • Business coaching (processen & structuren)

Hoe werkt SterkMerk ?

Een 1 woord: maatwerk. Afhankelijk van de behoefte wordt samen een aanpak ingericht. Tijdens een positief kritisch intake gesprek komen de daadwerkelijke behoeften van de organisatie naar boven. Daarin is het motto “ervaring is een kompas, nieuwsgierigheid vindt nieuwe wegen” leidend: door ervaring snappen we de problematiek en (her-)schrijven de behoeften. Vaak wordt een initieel advies behoefte uiteindelijk anders verwoord. Een frisse blik, nieuwsgierigheid en helicopterview vinden de wegen naar verbetering.


 

RaadvanAdvies.org:

  • Verleent individueel klantbord voor de DGA
  • Initieert/instellen van een Raad van Advies
  • Maakt deel uit van een Raad van Advies
  • Oefent geen formeel toezicht uit.

 

Hoe werkt RaadvanAdvies.org?
 

RaadvanAdvies.org biedt allereerst hulp in de vorm van het instellen van een Raad van Advies, afgestemd op de behoefte van de onderneming. Nadat een Raad van Advies is ingesteld, komt de Raad 4 tot 6 keer per jaar bijeen. Agenda en onderwerpen worden door directie/CEO vooraf vastgesteld; relevante stukken worden vooraf doorgestuurd aan leden RvA die zich daarop voorbereiden. Op -informele- wijze worden uitdagingen, ideeën, risico’s met elkaar besproken.

Aangesloten adviseurs hebben uitgebreide kennis en ervaring van de industrieën: FMCG, CPG, Retail, Communicatie/Media, Dienstverlening.

Belangrijk onderdeel van het succes is een langere termijn commitment van beide partijen. U bouwt een langdurige relatie op; de adviseurs leren uw bedrijf goed kennen en kunnen dus snel en efficient schakelen bij nieuwe vraagstukken.